Předvolební zamyšlení

24. 9. 2020

Vážení přátelé,

doba je zvláštní. Pes aby se v tom vyznal. Jedni oborníci říkají: noste, druzí: nenoste. Pamatuji si dobu, kdy se křičelo, že žádný stát nepotřebujeme, že se každý má postarat sám o sebe a že stát je pro podnikatele překážkou, a najednou všichni natahují ruku a státe, dej nám. Opozice kritizuje, že se vláda zadlužuje, a na druhou stranu žádá další a další kompenzace pro firmy a podnikatele.

Podobné je to i s některými politickými subjekty. Je tu několik stran, kde nebylo a není vždy vše čisté. Některým je to jedno, některé se snaží dostat se zpět na vrchol, a to třeba tím, že si jejich nový předseda vezme jiné brýle, nechá si narůst tzv. strniště a se stejnými lidmi a programem tvrdí, že jsou úplně jiná strana a že kraje, které mimochodem před několika roky srazily na zem, postaví na nohy.Ale pánové, to už se dávno stalo a nebylo to vaší zásluhou.

Lidé, kteří kandidují do krajských voleb za KSČM, takoví nejsou.Náš program je již dlouhodobě znám. Podívejte se, jak se v našem kraji v době, kdy se naši zástupci podíleli, ať už přímo, nebo nepřímo, na řízení kraje, změnilo například krajské zdravotnictví, dopravní obslužnost, některé oblasti školství či kultury. Naši zástupci v kraji zanechali za sebou nesmazatelnou stopu. Na ni právě chtějí všichni ti, kteří jsou uvedeni na kandidátce naší strany, navázat. Pokud si někdo myslí, že naším cílem je vrátit se zpět do doby před 30 lety, tak se strašně plete. Jenom hlupák udělá stejnou chybu dvakrát.

Chceme vytvořit kraj pro lidi. Lidský život je tak krátký, tak si ho prosím všichni co nejvíce užijme ve spokojenosti, klidu a míru. Zvolme si do kraje takové zástupce, kteří se o to budou snažit a kterýmna všech lidech, a to zdůrazňuji na všech lidech, bude záležet.

Autor: 
Stanislav Hejduk, kandidát do krajského zastupitelstva